ЈКП„Комуналец“ - Прилеп ќе гради компостара со пари од ИПА програмата

 

 

ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, доби Проект за изградба и набавка на машини за компостара од ИПА - третата компонента, од програмата за прекугранична соработка.
Повеќе...
 
  • 0
  • 1
  • 2
prev
next
News image

Прилеп, едниствен град во Македонија со спроведена примарна селекција на отпад

    ЈКП„Комуналец“ - Прилеп, набави уште 1350 корпи за селекција на отпад, кој ќе се распределуваат во населбата ...

повеќе...
News image

Aкција за собирање на стаклена амбалажа

    Aкција за собирање на стаклена амбалажа

повеќе...
News image

ЈКП„Комуналец“ засади 100 брези

    Во паркот на Могилата, во населбата Тичила, на улицата Мице Козар и мал дел во населбата Димо Наредникот, комуналците засадија стотина брези со што уште еднаш ја покажаа грижата која ја водат години наназад за чиста животна средина и уреден ...

повеќе...

РАСПОРЕД ЗА ПОДИГАЊЕ ОТПАД

 


Се гради третиот парк во Димо Нарденикот

    ЈКП„Комуналец“, според годинешниот опештински оперативен план, го гради третиот парк во населбата Димо Наредникот.   повеќе,,,

#FFFFFF

Се гради третиот парк во Димо Нарденикот

    ЈКП„Комуналец“, според годинешниот опештински оперативен план, го гради третиот парк во населбата Димо Наредникот.   повеќе,,,

#FFFFFF

Беровци доби нов парк

    На свечен начин, во присуство на месното население, јавни и општествени работници беше отворен паркот во Беровци.   повеќе,,,

#FFFFFF

Парк кај судот

Комуналците го доуредија  паркот кај судот. Завршени се сите земјени и хортикултурниу работи. Веке овој парк со никнувањето на тревата  го добива својот естетски изглед. повеќе,,,

#FFFFFF

Плоштад Александрија

Плоштадот Александрија кој се изгради пред 3 години, стана препознатлив белег на Прилеп. повеќе,,,

#FFFFFF

Могила

Ревитализација на спортско рекреативен и културен центар Могила. повеќе,,,

#FFFFFF

Петта прилепска

Петта прилепска по теркот на Европските метрополи повеќе,,,

#FFFFFF

Депонија

По дваесет години ќе престане да гори и чади депонијата Алинци, чии корисник е општината Прилеп. повеќе,,,

#FFFFFF

Капела

Во Прилеп се гради капела. повеќе,,,

#FFFFFF

СВ.„Благовештение“

Парк за поврзување на Музејот на икони и Црквата СВ.„Благовештение“. повеќе,,,

#FFFFFF

Коњари

Коњарци добија парк. повеќе,,,

#FFFFFF

Мажучиште

Пуштенo во употреба новото детско игралиште во с.Мажучиште. повеќе,,,

#FFFFFF

Тризла - под кули

Пуштено во употреба новото детско игралиште во населбата Тризла под кули. повеќе,,,

#FFFFFF
thumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnailthumbnail